- تاریخ انتشار : شنبه 7 ژوئن 2025 - 18:31
- کد خبر : 679 چاپ خبر

اخلاقمداری در رهبری امام خمینی (ره)؛ الگویی برای جهان اسلام /حسینی مزاری: راز موفقیت انقلاب اسلامی در رعایت مؤلفه اخلاق است
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مزاری طی سخنانی در همایش «امام خمینی(ره) و اخلاقمداری در نهضت اسلامی» که از سوی مرکز تبیان در مشهد مقدس برگزار شد، با تأکید بر جایگاه ویژه اخلاق در مدیریت نهضت امام خمینی(ره) و نظام جمهوری اسلامی، به بررسی ابعاد مختلف اخلاقی و نقش مشورت، برخورد با مخالفین و مشارکت مردمی در اداره جامعه پرداخت. وی همچنین با اشاره به تجربههای تاریخی و معاصر، اخلاقمداری را عامل کلیدی موفقیت و تداوم انقلاب اسلامی و نهضتهای جهادی در جهان اسلام دانست و تأکید کرد که فقدان اخلاق یکی از مهمترین دلایل مشکلات و ناکامی جریانهای اسلامی معاصر است.
خبرگزاری صدای افغان(آوا)-مشهد مقدس: به مناسبت گرامیداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، همایشی باشکوه و پرشور با عنوان «امام خمینی(ره) و اخلاقمداری در نهضت اسلامی» روز (چهارشنبه، ۱۴ جوزا/خرداد) به همت مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان در سالن اجتماعات این مرکز در مشهد مقدس برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مزاری، رئیس مرکز تبیان، در ابتدای سخنان خود با قرائت آیه مبارکه «خُذِ ٱلۡعَفۡوَ وَأۡمُرۡ بِٱلۡعُرۡفِ وَأَعۡرِضۡ عَنِ ٱلۡجَٰهِلِينَ» از سوره اعراف، با بیان اینکه موضوع اصلی جلسه اخلاق مداری در نهضت امام خمینی رحمت الله علیه است، اظهار کرد که بحث اخلاق به ویژه در حوزه مدیریت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و پیامبران الهی همواره در مدیریت خود، توجه جدی به مقوله اخلاق داشتند.
نقش چهار مؤلفه اصلی اسلام در موفقیت نهضتهای اسلامی
رئیس مرکز تبیان ادامه داد که اسلام دارای چهار مؤلفه اصلی شامل اصول اعتقادی، احکام شرعی، اعمال عبادی و اخلاق است و اخلاق در اسلام جایگاهی بسیار مهم و عمیق دارد.
حسینی مزاری خاطرنشان کرد که پیامبر اسلام(ص) در اداره حکومت خود بر پایه اخلاق عمل میکرد و همین امر عامل موفقیت ایشان بود. وی عنوان کرد که پس از پیامبر(ص) نیز ائمه معصومین(علیهم السلام) به مسئله اخلاق توجه ویژهای داشتند و در طول تاریخ اسلام نیز هر نهضتی که بر مبنای اخلاق شکل گرفته بود، پیروز شد و اگر در ادامه نیز بر اخلاق پایبند باقی ماند، آن نهضتها توانستهاند ادامه یابند و عمر طولانی داشته باشند.
رئیس مرکز تبیان با بیان اینکه نهضتهایی که اسلامی بودهاند اما فاقد اخلاق بودند، نتوانستهاند موفق بمانند و اگر به پیروزی رسیدهاند، استمرار نداشتهاند، افزود: در عصر کنونی نیز جریانها و نهضتهای جهادی و انقلابی در جهان اسلام و به ویژه در افغانستان با مشکلات متعددی مواجه شدهاند و دلیل اصلی این مشکلات، بیتوجهی آنان به مولفهی اخلاق است.
وی با تأکید بر اینکه نمیتوان نهضت اسلامی افغانستان و شخصیتهای جهادی را از نظر اعتقادی و عبادی زیر سؤال برد، گفت بسیاری از این افراد به مبانی دین اعتقاد راسخ داشتند و احکام شرعی را رعایت میکردند، اما به دلیل مشکلات اخلاقی، در مدیریت جریان جهادی با شکست مواجه شدند و جهادی که میتوانست به عنوان الگویی در سطح جهان مطرح شود، با چالشها و مشکلات متعددی روبرو گردید که این نتیجه ضعف در رعایت اخلاق بود.
حسینی مزاری با اشاره به موضوع جلسه که به بررسی اخلاق در نهضت امام خمینی (رحمتاللهعلیه) اختصاص داشت، اظهار کرد: به هر حال بحث ما، بحث اخلاق در نهضت امام خمینی(ره) است و اگر بخواهیم این مبحث را در وجود شخص امام بررسی کنیم، چه در بُعد فردی، چه در حوزه خانوادگی و چه در عرصههای گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی، نیاز به زمان بسیار زیادی دارد.
حسینی مزاری با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) در عصر خود تجسم برجسته و اثرگذار اخلاق بود، ادامه داد: لحظهلحظهی عمر امام، لحظهلحظهی مبارزات امام و عرصههای مدیریتی ایشان سرشار از نکات، حرکات و برکات اخلاقی بود. وی افزود: با توجه به فرصت محدود، تنها به دو جنبه از ابعاد اخلاقی امام میپردازیم که جنبه اول، مسئله مشورت در سیره امام است.
مشورت به عنوان رکن اساسی مدیریت اخلاقی در سیره امام خمینی (ره)؛ حوزه اول مشورت با خواص
رئیس مرکز تبیان با بیان اینکه امام خمینی(ره) شخصیتی بود که به مسئله مشورت توجه ویژهای داشت، خاطرنشان کرد: امام نه تنها در زندگی فردی و خانوادگی خود اهل مشورت بود، بلکه در عرصههای اجتماعی، سیاسی و در مدیریت کلان جامعه نیز به این اصل پایبند بود.

وی عنوان کرد: مشورت امام در دو سطح انجام میگرفت؛ نخست مشاوران خاص که شخصیتهایی مهم و تأثیرگذار در کنار ایشان حضور داشتند و در مدیریت کشور، نهضت و حتی در سطح منطقه و جهان به امام کمک میکردند.
حسینی مزاری افزود: امام از نظریات این مشاوران بهره میبرد و حتی در بسیاری از موارد، صلاحیت تصمیمگیری و اجرای برخی امور را به آنان واگذار میکرد. یکی از این شخصیتها حضرت آیتالله رفسنجانی بود که در یک مقطع، بسیار مورد علاقه امام قرار داشت و من نیز از میان تمام شخصیتهای ایران، ایشان را بسیار دوست داشتم و بعد از امام، الگوی حرکتی و مبارزاتیام، آقای رفسنجانی بود.
وی با اشاره به نقش سایر مشاوران امام اظهار کرد: از دیگر مشاوران امام، حضرت امام خامنهای(حفظهاللهتعالی) و شخصیتهای برجستهای همچون آیتالله شهید بهشتی و جمعی دیگر از بزرگان بودند که در کنار امام حضور داشتند و ایشان در تصمیمگیریها، اقدامات و حتی در مواجهه با حوادث بسیار سخت و سرنوشتساز، از ظرفیت فکری و عملی آنها بهره میبردند.
حسینی مزاری در ادامه با اشاره به یکی از حوادث سخت دوران حیات امام خمینی رحمت الله علیه، گفت: یکی از موضوعات بسیار جدی زمان امام، جنگ ایران و عراق بود و حتی در پذیرش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز امام به نظر دیگران توجه و عمل کرد.
وی اظهار داشت که خود امام تمایل به پذیرش قطعنامه نداشت، اما به دلیل احترام به نظرات مشاوران و دیگران تصمیم گرفت آن را بپذیرد، و به همین دلیل بود که امام همزمان با پذیرش قطعنامه سازمان ملل متحد، فرمودند جام زهر سر کشیدم. حسینی مزاری عنوان کرد که این رفتار امام، نشانگر ارج نهادن ایشان به مشورت به عنوان یک عنصر اخلاقی بسیار مهم است.
حوزه دوم مشورت امام(ره)، مشورت با مردم بود
وی افزود: حوزه دوم مشورت امام، مشورت با مردم بود و مجموعه انتخاباتها و سه همهپرسی یا رفراندومی که در ایران برگزار شد، همگی بر پایه نگاه مشورتی امام خمینی(ره) صورت گرفته است؛ امام میخواست در مدیریت کلان جامعه از نظر مردم بهره گیرد و با جذب آرای آنان، زمینه حضور و مشارکت مردم را فراهم کند.
دموکراسی روشی در جمهوری اسلامی؛ مشارکت واقعی مردم در تعیین سرنوشت
رئیس مرکز تبیان با بیان اینکه دموکراسیای که در ایران با اهتمام امام شکل گرفت، نمونهای منحصر به فرد در جهان است، گفت: دموکراسی در ایران یک دموکراسی روشی است که مردم را در تعیین سرنوشت خود دخیل میکند و از آرای آنان بهرهبرداری میشود، نه دموکراسی ارزشی که ما به آن معتقد نیستیم.
وی با اشاره به برگزاری رفراندومی که به دعوت امام انجام شد و حضور بیش از ۹۸ درصد مردم و تأیید نظام جمهوری اسلامی، اظهار کرد که قانون اساسی فعلی ایران نیز بر اساس همان رفراندوم و به تایید اکثریت مردم شکل گرفته است.

حسینی مزاری خاطرنشان کرد که انتخابات و مشارکت مردمی در جمهوری اسلامی در تعیین ساختار سیاسی، دولتها، رهبری، شورای خبرگان، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی یک روند بیسابقه است و آزادی عمل و نقش مشارکتی مردم در ایران در هیچ جای دنیا دیده نمیشود.
مقایسه نظام جمهوری اسلامی با دموکراسیهای غربی در حوزه مشارکت مردمی
وی با بیان اینکه برخلاف تبلیغات گسترده که دموکراسی واقعی را در غرب و کشورهای غربی مانند آمریکا میدانند اما واقعیت چنین نیست، به محدودیتهای موجود در نظام دو حزبی آمریکا اشاره کرد و گفت: در این کشور حزب سوم مجال شکلگیری ندارد و حتی افراد مستقل با وجود تواناییهای خود، امکان موفقیت ندارند.
رئیس مرکز تبیان به انتخاب محمود احمدینژاد به عنوان رئیسجمهور ایران اشاره کرد که بدون حزب و سازمان وارد عرصه انتخابات شد و توانست دو دوره رئیس جمهور این کشور شود که چنین اتفاقی در آمریکا و کشورهای غربی رخ نمیدهد.
حسینی مزاری افزود: در آمریکا عملاً نظام در اختیار کارتلهای نفتی و شرکتهای تسلیحاتی است که مدیریت حکومت را تنظیم میکنند و در کشورهای غربی مانند فرانسه و آلمان نیز علیرغم شعارهای دموکراسی، محدودیتهای مشابهی وجود دارد.
وی گفت: اگر کشورهایی مانند فرانسه و آلمان که مدعی دموکراسی واقعی هستند را با جمهوری اسلامی ایران مقایسه کنیم، میبینیم که مشارکت و نقش مردم در ایران بسیار جدیتر و عمیقتر است.
حسینی مزاری در ادامه با بیان اینکه روند و شکل حکمرانی در جمهوری اسلامی نشأت گرفته از تفکر امام خمینی رحمتاللهعلیه است، خاطر نشان کرد: بر اساس این نگاه اخلاقی امام بود که شرایط مشارکت مردم در ایران شکل گرفت و این یکی از موفقیتهای بزرگ نظام و پیام های بسیار جدی انقلاب اسلامی است که زمینه حضور و نقشآفرینی مردم را فراهم کرده است.
رئیس مرکز تبیان افزود: این نگاه تا امروز ادامه داشته و خلف صالح امام، حضرت امام خامنهای حفظهالله تعالی، نیز بر همین مبنا و تفکر، کشور را مدیریت میکند. وی تصریح کرد که انتخابات موفق و تأثیرگذار در ایران امروز، از آثار مستقیم این نگاه است و به تداوم نهضت و انقلاب کمک میکند.
رئیس مرکز تبیان با تأکید بر اینکه در جهان اسلام نمونهای از این نوع انتخابات وجود ندارد، افزود: حتی در کشورهای غربی که مدعی دموکراسی و آزادی بیان هستند، چنین پدیدهای به این شکل دیده نمیشود.
حسینی مزاری به تجربه خود در سال ۱۳۹۲ در کابل اشاره کرد و گفت: در جمع هزاران نفر و در حضور دهها رسانه بیان کردم که ایران کشوری است که مبتنی بر اندیشه ولایت فقیه حاکمیت خود را شکل داده و این حاکمیت بر اساس انتخابات است. وی افزود این سخنان در سال ۱۳۹۲ و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری ایران مطرح شد و اکنون پس از نزدیک به ۱۲ سال، این حقیقت با قدرت بیشتری قابل بیان است که دموکراسی روشی که در ایران جاری است، در هیچ جای دنیا مشابه ندارد.
برخورد اخلاقی امام خمینی (ره) با مخالفین؛ تبیین، نصیحت و رعایت قانون
حسینی مزاری سپس به نکته اخلاقی دیگر در نهضت امام خمینی اشاره کرد و گفت: دومین نکته مهم، نحوه برخورد امام با مخالفین بود. وی توضیح داد که مخالفین در جمهوری اسلامی به دو گروه تقسیم میشدند؛ گروه اول کسانی که به دنبال براندازی بودند، چه از طریق حرکتهای مسلحانه و چه از راه فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و رسانهای، و گروه دوم کسانی که مخالف نظام و رهبر بودند ولی تلاش بر براندازی نداشتند.

رئیس مرکز تبیان عنوان کرد: امام خمینی (ره) حتی با مخالفینی که قصد براندازی داشتند، برخوردی اخلاقی داشت و تلاش میکرد آنها را از طریق تبیین، نصیحت و فعالیتهای فکری اصلاح کند. وی افزود که اگر اصلاح ممکن نبود، برخورد جدیتر هم بود، اما باز هم بر پایه اخلاق و قانون انجام میشد و نه با رفتارهای خشن و وحشیانهای که در برخی کشورها شاهد آن هستیم.
حسینی مزاری ادامه داد: برخورد با مخالفین در جمهوری اسلامی مبتنی بر اخلاق و رعایت قانون بود و بخشهای امنیتی، قضایی، مقننه و اجرایی بر اساس وظایف خود عمل میکردند و تلاش میشد تا مسائل به سادگی و بدون ایجاد فضای رعب و وحشت حل شود. وی تأکید کرد که این نوع برخورد از زمان امام رحمتاللهعلیه آغاز شده و همچنان به همان شکل ادامه دارد و نگاه اخلاقی در مواجهه با مخالفین حفظ شده است.
رئیس مرکز تبیان با بیان ماجرایی از دوره مدیریت حضرت امام خامنهای حفظهالله، گفت: یکی از نکات مهم، رفتار اخلاقی در برخورد با مخالفان است. مثلاً شهید سردار سلیمانی در جلسهای با یکی از سران گروهکهای مخالف نظام حاضر میشود و به بهانه آن جلسه، آن افراد دستگیر میشوند؛ اما وقتی خبر به حضرت آقا میرسد، ایشان مخالفت میکند و میگوید این اقدام اخلاقی نیست و درست نیست که دعوتکننده، دستگیرکننده باشد. وی افزود: بر اساس دستور امام خامنهای آن فرد آزاد میشود و پس از آن، در برنامهای دیگر دستگیر میشود، اما نگاه و برخورد اخلاقی همچنان ادامه دارد.
تجربه عملی امام در جنگ تحمیلی؛ رعایت اخلاق حتی در میدان نبرد
وی سپس به مثالی از دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: حضرت امام خمینی(ره) فرمانده کل قوا بودند و زمانی که یک اسکادران هواپیما به عراق رفته بود تا پلی را بمباران کند، وقتی خلبان متوجه شد که پل محل عبور غیرنظامیان است، سریعاً به مرکز اطلاع میدهد و مرکز هم موضوع را به امام گزارش میکند. امام دستور میدهد که بمباران تا زمانی که عبور و مرور غیرنظامیان ادامه دارد متوقف شود. هواپیما چند دور میزند تا پل خلوت شود و سپس عملیات انجام میشود.
حسینی مزاری تأکید کرد: این نگاه اخلاقی امام، که در کل نظام و نهضت ساری و جاری بوده، تا امروز نیز ادامه دارد. شما در کجای دنیا میتوانید چنین برخوردی را ببینید؟! چنین تعاملی با مخالفانی که قصد براندازی و آسیب به کشور و مردم را دارند، کجا سابقه دارد؟! وی افزود: در کشورهای مختلف، از جمله در پاکستان که هممرز ماست، با مخالفان چگونه برخورد میشود؟! مثلاً نخستوزیر سابق پاکستان، آقای عمران خان، با وجود میلیونها حامی، به راحتی دستگیر میشود. آیا این را میتوان دموکراسی نامید؟! در آن کشور ارتش حکمرانی میکند و انتخابات و جلسات را کنترل میکند و آزادی واقعی وجود ندارد.
رئیس مرکز تبیان تأکید کرد: این نگاه اخلاقی امام در نهضت وجود داشته و همچنان در تمامی بخشهای نظام و بدنه حاکمیت ایران جریان دارد و ادامه پیدا کرده است.
حسینی مزاری در بخشی از سخنان خود با اشاره به وضعیت کنونی نظام جمهوری اسلامی، اظهار کرد: ما نمیگوییم که مشکلات وجود ندارد، چرا که مشکلات مختلفی هست، اما استخوانبندی نظام استخوانبندی درستی است و سیاستهای اصلی، سیاستهای درستی است که این نظام را با عظمت و قدرت سرپا نگه داشته است.
وی ادامه داد: در حالی که بسیاری از نظامهای قدرتمند جهان با چالشها و جنگهای فراوان مواجه شده و دچار فروپاشی شدهاند، جمهوری اسلامی همچنان با قدرت و قوت حضور دارد و دلیل آن اهمیت ویژهای است که عنصر اخلاق در مدیریت کلان این نظام دارد و جایگاه برجستهای یافته است.

رئیس مرکز تبیان در ادامه به موضوع مخالفان سیاسی اشاره کرد و گفت: از زمان امام خمینی رحمتالله علیه تاکنون، مخالفان سیاسی در قالبهای گوناگون و چهرههای متفاوت در این کشور حضور داشته و دارند. باور کنید که حتی به عنوان یک تبعه غیرایرانی و دوستدار این نظام، گاهی اوقات نگران میشوم که چرا نظام با برخی مخالفان که به شدت نظام را تخریب میکنند، برخورد نمیکند.
حسینی مزاری افزود: این مخالفان در بدنه نظام نیز حضور دارند و فعالیت میکنند؛ از شخصیتهای برجسته اداری و دانشگاهی گرفته تا چهرههای حوزه و مراجع مذهبی، کسانی که حتی مخالفتشان از دشمنان بیرونی هم جدیتر و زنندهتر است.
رئیس مرکز تبیان با تأکید بر وجود آزادی بیان در ایران گفت: شما ببینید این مخالفان در ایران روزنامه دارند، شبکههای ویدیویی و تلویزیونی خانگی، حتی گاهی شبکههای ماهوارهای دارند، و مجامع و احزاب مختلفی فعال هستند. حقیقت این است که آزادی بیان به معنای واقعی کلمه در ایران وجود دارد، اما در سایر کشورها، حتی کشورهای اسلامی، صدای مخالف به هیچ وجه تحمل نمیشود.
وی افزود: در غرب هم که ادعای آزادی بیان دارند، وضعیت به این شکل نیست. من در ۴۵ سال مبارزاتی خود، به ویژه در ۳۵ سال فعالیت در مرکز تبیان، در داخل و خارج کشور و اروپا، چنین آزادی بیانی ندیدهام.
حسینی مزاری خاطرنشان کرد: بیانصافی است که برخی بگویند در ایران سانسور، دیکتاتوری یا انحصار وجود دارد و صداهای مخالف را حذف میکنند. این افراد یا وابسته به دشمنان نظاماند یا سطحینگر و ناآگاه. جمهوری اسلامی ایران به معنای واقعی کلمه آزادی بیان را فراهم کرده است، هرچند نظام در برابر برخی حرکتهای مخالف برنامهریزی و مدیریت دارد و شاید من از جزییات آن اطلاع نداشته باشم، ولی از اصل ماجرا ناراحت هستم که چرا برخورد جدیتر صورت نمیگیرد.
رئیس مرکز تبیان در ادامه سخنان خود گفت: شما در زاهدان ببینید جناب آقای مولوی عبدالحمید چه نوع مواضع میگیرد و چه صحبتهایی میکند. باور نمیکنید که حتی رژیم صدام در عراق یک چنین مواضعی علیه نظام نگرفته بود، اما مولوی عبدالحمید با تمام توان در راستای تخریب کار کرد.
وی ادامه داد: اما نظام چه کرد؟! با آقای عبدالحمید با کمال احترام و محبت برخورد داشت و هیچگونه برخورد توهینآمیز و تحقیرآمیزی با ایشان صورت نداد.
حسینی مزاری خاطرنشان کرد: این آزادی بیان است برادران. این آزادی بیان نعمت است و البته قطعاً مدیران نظام از رهبری گرفته تا دولت و قوه قضائیه و قوه مقننه برنامه دارند برای مدیریت اوضاع کشور، چنانچه که تا هنوز داشتند.
وی با بیان اینکه نظام دو برنامه برای عدم برخورد جدی با مخالفینی که چنین رفتار میکنند دارد، عنوان کرد: اول فرصت میدهند تا شاید بالاخره اینها اصلاح شوند و نظام از طرق مختلف با آنان صحبت میکند و موضوعات را تبیین میکند.
ارزیابی سیاستهای نظام در مدیریت بحرانها و اغتشاشات
حسینی مزاری افزود: مثلاً مخالفینی که در چندین دوره در ایران اغتشاش به پا کردند، از جمله کوی دانشگاه سال ۷۸، فتنه سال ۸۸ که به اصطلاح اغتشاش و فتنه خیلی بزرگ شد با رهبری آقای موسوی و کروبی و بعضیهای دیگر، جنجال بنزینی، و اغتشاشات سال ۱۴۰۱، هر یک از این طوفانها و فتنهها کافی بود که یک حاکمیت و حتی یک امپراطوری را به زمین بزند، اما در جمهوری اسلامی ایران موفق نشدند.
هدف اول نظام از نحوه مواجهه با مخالفان؛ فرصت اصلاح و حفظ حرمت انسانی
وی با تأکید بر نقش رهبری و کادرهای مدیریتی نظام در مدیریت این حوادث، اظهار کرد: نظام دو روش دارد که راه اول این است که سعی میکند اینها اصلاح شوند. ممکن است آقایان در محاسباتشان اشتباه کرده باشند، اما اینها عناصر خوبی هستند.

حسینی مزاری با بیان علاقه خود به برخی شخصیتهای انقلاب اسلامی، گفت: مثلاً من در دوران آقای موسوی ایشان را خیلی دوست داشتم به عنوان نخستوزیر انقلابی پیرو خط امام و خودم غبطه میخوردم به رفتارشان در آن زمان. یا مثلاً آقای کروبی که الگوی حرکتی من در بخشی از فعالیتها بود، آنقدر ایشان را دوست داشتم که انگار جان خود را برای ایشان فدا میکردم.
وی افزود: آقای صانعی یکی از انقلابیون جدی بود که ما حقیقتاً دوستش داشتیم، خیلی از این انقلابیها که از دور بیرون شدند و رفتند به انحراف، اینها را دوست داشتیم، اینها آدمهای انقلابی و زحمتکش بودند. حضرت آیتالله رفسنجانی هم واقعاً برای پیروزی این نهضت و نظام خیلی زحمت کشیدند.
حسینی مزاری عنوان کرد: وقتی مخالفتها علیه نظام پیش آمد، نظام به نظرم سعی کرد فرصت دهد که این همه شخصیتهایی که زحمت کشیدند، کار کردند، خون دل خوردند و آماده بودند که ترور و کشته شوند، فرصت پیدا کنند برگردند به دامن نظام و به هر حال نفله نشوند.
وی با بیان مثالی درباره حمایت از محمود احمدینژاد گفت: مثلاً آقای احمدینژاد را نه در ایران بلکه در جایی مثل کابل حمایت کردیم و به خاطر حمایت از ایشان با برخی نزدیکان خود حتی رابطهام قطع شد. از همان زمان که قطع شد تا حالا قطع است، چون آنها علیه احمدینژاد بودند و ما طرفدار احمدینژاد بودیم.
رئیس مرکز تبیان افزود: این آقا را به اصطلاح ما اینقدر دوست داشتیم و واقعاً جهانی شدن نام امام زمان (عج) را ما ناشی از رفتار و حرکت احمدینژاد در آن زمان میدانستیم. این شخصی که در سازمان ملل روی استیج سخنرانی کرد و دعای «اللهم کن لولیک…» را خواند، این دعا به صورت همزمان ترجمه میشد و دنیا متوجه میشد که امام زمان(عج) کیست. وی خاطرنشان کرد: بعد از او این فرهنگ و این رویه واقعاً جهانی و فراگیر شد. نیمههای شعبان بعد از او شکل و شمایل دیگری گرفت.
حسینی مزاری با بیان اینکه احمدینژاد در زمان خود خیلی خدمت کرد، اظهار کرد: خیلی حیف است که چنین شخصیتهایی از کنار نظام بروند، لذا نظام و مدیران و دستاندرکاران فرصت دادند که اینها برگردند به نظام.
هدف دوم نظام از نحوه مواجهه با مخالفان؛ روشنگری مردم
حسینی مزاری در ادامه سخنان خود گفت: هدف و راهکار دوم نظام این است که این فرصت داده شود تا مردم خود این افراد را بشناسند و اگر اصلاح نشدند، از کنار آنها فاصله بگیرند.
وی افزود: این سیاست بسیار خوبی بوده و تاکنون در طول ۴۶ سال گذشته، چه در زمان امام رحمتالله علیه و چه اکنون، این سیاست ادامه داشته و جواب داده است.
رئیس مرکز تبیان خاطرنشان کرد: نظام میتوانست بلافاصله هر یک از این افراد را دستگیر، زندانی و حتی مجازات کند که برخی از این مجازاتها اعدام بوده و باید هم میشد، اما این فرصت داده شده است تا مردم خودشان فکر کنند، بررسی کنند و تصمیم بگیرند و نسبت به آنها برخورد و تعامل درست داشته باشند.
وی با بیان اینکه که در طول این ۴۶ سال و بخصوص در دوران رهبری حضرت امام خامنهای حفظالله تعالی این سیاست کاربردی بوده و جواب داده است، افزود: این سیاست در راستای تداوم انقلاب و تعمیق اندیشههای آن بسیار تاثیرگذار بوده است.
حسینی مزاری عنوان کرد: این دو نکته و عنصر اخلاقی در نهضت امام خمینی رحمتالله علیه باعث شد که انقلاب اسلامی تا امروز که ۴۶ سال از عمرش میگذرد، همچنان سرپا و هر روز قدرتمندتر شود.
خصوصیات امامین انقلاب برای سایر مدیران جوامع اسلامی راه گشاست
وی با بیان اینکه این خصوصیتهای امام خمینی رحمتالله علیه و حضرت امام خامنهای حفظالله تعالی، میتواند برای همه رهبران دنیا و به ویژه رهبران جهان اسلام، چه شیعه و چه سنی، به عنوان الگو باشد، افزود: اگر کسانی بخواهند جریانها، اعضا، سازمانها و کشورهای اسلامی را مدیریت کنند، باید به امام خمینی رحمتالله علیه و سیاستهای الهی، دینی، ارزشی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام خامنهای حفظالله تعالی تاسی کنند و قطعاً جواب مثبت خواهند گرفت.
رئیس مرکز تبیان با طرح این سوال که چرا در دنیای اسلام این همه افسارگسیختگی است و چرا این همه مشکلات وجود دارد؟!، اظهار کرد: علت این مسائل این است که اخلاق جایگاه ندارد.
وی با تاکید بر اینکه در برابر روند اخلاقی فضیلتمحور نظام جمهوری اسلامی، جبهه مخالف نظام و جبهه مخالف امام و رهبری مبتنی بر رذالتهای اخلاقی عمل میکند، افزود: «امروز آمریکا در رأس چنین جریانی قرار دارد.
تبیین تفاوتهای مدیریت اخلاقمدار و مدیریت رذیلتمحور
رئیس مرکز تبیان گفت: شما میبینید که مدیریت دنیا توسط آمریکا و افرادی مانند ترامپ چگونه است! در یک طرف نظامی است که بر اساس فضیلتهای اخلاقی عمل میکند یعنی در سیاست داخلی اخلاق محور است و مبنای عمل آن در سیاست خارجی و روابط بینالملل نیز اخلاق اسلامی است، اما در روند کار و مدیریت جهانِ غرب رذالتهای اخلاقی حاکم است.
حسینی مزاری با بیان اینکه اگر رذالت اخلاقی در دستور کار غرب نبود، آیا دنیای قلدر و قدرتمند غرب در برابر غزه اینگونه رفتار میکرد؟!، خطاب به غربیها و رژیم صهیونسیتی ادامه داد: در جبهه جنگ اگر واقعاً میخواهید بجنگید، مردانه بجنگید و با مردان نظامی بجنگید، نه اینکه به زنان، بچهها، زیرساختها و جنبههای اقتصادی آسیب بزنید.

وی تاکید کرد: شما حتماً فیلمها و گزارشهای رسانهای از وضعیت غزه را دیدهاید؛ همینطور نسبت به عراق و سوریه و نسبت به یمن؛ اما یمنیها که پیرو نهضت امام و خط امام خامنهای حفظ الله تعالی هستند، مطابق این رویه و رفتار اخلاقی، فقط مراکز نظامی شما را هدف قرار میدهند، اما شما چه کردهاید؟! توانستید یک مرکز نظامی یمن را بزنید؟! نه. اما منابع آب، نفت، بندرگاههای اقتصادی و مردم غیرنظامی را مورد هدف قرار دادید و شهیدشان کردهاید.
رئیس مرکز تبیان خاطرنشان کرد: این است تفاوت جبهه انقلابی اسلام که مبتنی بر مکارم اخلاق عمل میکند و جبهه مخالف که بر اساس مفاسد و رذائل اخلاقی رفتار میکند.
وی افزود: اینجاست که ما به عنوان عناصر مسلمان و دانشجویان عزیزی که اینجا هستند و تصمیم دارند در آینده مدیران برجسته کشور شوند، باید این موضوع را مد نظر قرار بدهند و اگر علاقمندیم در کنار این نهضت باشیم و در راستای گسترش نهضت عمل کنیم و کشور خود را آباد و متعالی بسازیم، باید در بحث مدیریت ضلع اخلاق را در نظر داشته باشیم.
حسینی مزاری در پایان سخنان خود تاکید کرد: اگر اخلاق اسلامی نباشد و روشهای پسندیده دینی و اسلامی در مدیریت به کار گرفته نشود، ما قطعاً با مشکلات و معضلات مواجه خواهیم شد و شکست خواهیم خورد.