- تاریخ انتشار : جمعه 6 ژوئن 2025 - 14:37
- کد خبر : 682 چاپ خبر

پیام وحدت و حمایت از فلسطین در مراسم عرفه؛ حج بدون توجه به غزه معنا ندارد!
سرپرست دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل، در همایش روز عرفه در در این دفتر، با تأکید بر رسالت اجتماعی و سیاسی حج، گفت: «هر مسلمانی که پس از ادای فریضه حج نسبت به سرنوشت فلسطین و مردم مظلوم غزه بیتفاوت باشد، در حقیقت روح حج را درک نکرده است.» حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالعظیم علوی حج را نماد وحدت و بیداری امت اسلامی خواند و خواستار ایستادگی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و مقابله با تفرقهافکنی مذهبی و قومی شد.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) ـ کابل: در آستانه روز عرفه، همایشی تحت عنوان «عرفه؛ میثاق همدلی و همبستگی» امروز (جمعه، ۱۶ جوزا) با حضور جمع کثیری از فرهنگیان، علما، دانشجویان و اقشار مختلف کابل، اعم از زنان و مردان، از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در غرب کابل برگزار گردید.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالعظیم علوی، سرپرست دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان، در سخنانی به اهمیت این روز بزرگ و پیامهای آن برای جهان اسلام پرداخت.
علوی با اشاره به جایگاه تاریخی و معنوی صحرای عرفات گفت که حجاج در روز عرفه از ظهر تا شام در این مکان مقدس به سر میبرند؛ جایی که بنابر روایات، حضرت آدم و حوا پس از سالها دوباره یکدیگر را یافتند. وی همچنین این مکان را محل وحدت و بازگشت به فطرت انسانی عنوان نمود.

وی همچنین یادآور شد که پیامبر اسلام (صلوات الله علیه و آله) در آخرین حج خود در همین مکان سخنرانی مهمی ایراد نمود که به عنوان منشور امت اسلامی تا امروز باقی مانده است.
رئیس دفتر مرکزی مرکز تبیان افزود: «در روایات آمده است که اگر کسی در ماه رمضان و شبهای قدر مشمول رحمت و مغفرت نشده باشد، روز عرفه آخرین فرصت برای بازگشت و بخشش الهی است.»
وی ضمن اشاره به دعای پرمحتوای امام حسین(ع) در روز عرفه تأکید کرد که امام حسین علیهالسلام نیز در مسیر حرکت تاریخی خود از مدینه به مکه، در عرفه این دعای ارزشمند را قرائت نمودهاند. این عالم دین، دعای عرفه را سرشار از معارف توحیدی و عرفانی توصیف نمود.
علوی با اشاره به وحدت مثالزدنی در موسم حج گفت که در موسم حج، همه حجاج با لباسی واحد و بدون توجه به ملیت، رنگ، زبان یا قومیت، تنها با هدف بندگی خدا گرد هم میآیند که این صحنه عظیم، نمادی از وحدت، همدلی و همبستگی در امت اسلامی است.
با این حال، وی با ابراز تأسف از وضعیت کنونی فلسطین و غزه، بر بیداری مسلمانان در قبال جنایات رژیم صهیونیستی تأکید کرد و افزود که امروز در حالیکه مسلمانان در حج فریاد توحید سر میدهند، برادران و خواهران ما در فلسطین، به ویژه در غزه، تحت شدیدترین ظلمها قرار دارند. وی همچنین تأکید کرد که هر مسلمان مسئولیت دارد تا در برابر این جنایات سکوت نکرده و فریاد اعتراض خود را علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی بلند کند.
این عالم دینی تصریح کرد که اگر مسلمانان پس از حج نسبت به سرنوشت فلسطین بیتفاوت باشند، در حقیقت روح حج را درک نکردهاند.

مسئول دفتر مرکزی مرکز تبیان همچنین نسبت به تلاشهای آگاهانه برای ایجاد تفرقه مذهبی و قومی هشدار داد و تأکید کرد: «امروز برخی به صورت مغرضانه، از آدرس دین و قوم، اختلافافکنی میکنند. علما، دانشگاهها و نهادهای دینی باید هوشیار باشند و از هرگونه شکاف اجتماعی و مذهبی جلوگیری کنند.»
او در پایان، تبلیغ علیه صهیونیسم و مستکبران را وظیفه همگان دانست و گفت که هر کس با هر ابزار، حتی با یک شعار یا متن، باید از فلسطین دفاع کند. همانگونه که امام حسین علیهالسلام برای رضای خدا و مقابله با فساد، حج را ناتمام گذاشت و به سوی کربلا رفت، امروز نیز وظیفه مسلمانان آگاهیبخشی و ایستادگی در برابر ظلم است.